Bosna i Hercegovina     | 30.07.2020. 10:46 |

Šatorović čestitao Kurban-bajram

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović uime rukovodstva i članstva SSSBiH svim radnicima i radnicama, članovima i članicama sindikata i svim muslimanima čestitao je Kurbanski bajram, u želji da ga dočekaju u lijepom raspoloženju, zdravi i radosni.

- Iskoristite predstojeće dane da bar nakratko odagnate od sebe svakodnevne probleme s kojima se suočavate i provedete ih onako kako dolikuje velikom prazniku. Imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju u našoj zemlji, pozivamo radnike i radnice da poštuju mjere zaštite i da svedu rizik od izlaganja virusu Covid-19 na najmanju moguću mjeru. Zaštitite sebe i svoje najdraže. Nadam se da ćemo se svi zajedno uspjeti izboriti sa svim iskušenjima koje je pandemija donijela u naše živote i da ćemo naredni Bajram dočekati u boljem stanju i kao pojedinci i kao društvo - poručio je Šatorović. 

Vjeruje da će odgovorni u BiH konačno shvatiti vrijednost radnika i radnica i biti spremni njihov trud, rad i zalaganje adekvatno platiti.

- Naš cilj i zahtjev ostaje da najniža plata u Federaciji BiH bude 1.000 KM i mislimo da su naši radnici dokazali da je zaslužuju, posebno u vrijeme pandemije kada su nastavili obavljati svoje radne zadatke, izlažući se opasnosti zaraze virusom ne samo njih samih, već i članova njihovih porodica. Još jednom, svima koji slave najveći muslimanski praznik od srca želimo Bajram Šerif Mubarek Olsun - zaključio je Šatorović. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'