Ekonomija     | 05.08.2020. 14:29 |

Općina Novo Sarajevo i ASA banka potpisale Ugovor o saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Načelnik  Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i član Uprave ASA Banke d.d. Sarajevo Davor Tomić  potpisali su Ugovor o poslovnoj saradnji u cilju povećanja tekuće likvidnosti privrednih subjekata pogođenih pandemijom.

Koldžo je naglasio da je to jedna od mjera koja se realizuje putem Javnog poziva, a u  okviru Programa ublažavanja zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće.

Za realizaciju ove linije ASA banka je osigurala sredstva u iznosu od 2.500.000 KM. Radi se o kreditnoj liniji koja će privrednicima sa područja Novog Sarajeva omogućiti da u ASA banci dobiju kreditna sredstva bez troškova kamatne stope i obrade kredita.

Općina će subvencionirati/regresirati kamatnu stopu i troškove obrade kredita privrednim subjektima za kratkoročne kredite u cilju povećanja tekuće likvidnosti privrednih subjekata pogođenih pandemijom i širenjem virusa COVID-19, istakao je općinski načelnik, saopćeno je iz te općine.

Ugovorom je predviđeno da se kratkoročna revolving finansiranja za privredna društva i samostalne preduzetnike za tekuće poslovanje odobravaju na period do 12 mjeseci u maksimalnom iznosu do 100.000 KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta