Sport     | 05.08.2020. 15:06 |

OKBiH: Podrška sportistima i sportskim radnicima na entitetskom i državnom nivou

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Na današnjem sastanku čelnika Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegvine,  predstavnice Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i predsjednika tri sportska saveza iz RS razgovarano je o jačanju saradnje, kako bi se maksimizirala podrška sportistima i sportskim radnicima na entitetskom i državnom nivou.

Sastaku su prisustvovali predsjednik OKBiH Izet Rađo, potpredsjednik Marijan Kvesić, kooptirani član Izvršnog komiteta u Predsjedništvo OKBiH Milanko Mučibabić i generalni sekretar Said Fazlagić, dok su delegaciji iz RS bili ministrica Sonja Davidović, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević, predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja i predsjednika RK Borac Banja Luka Saša Kondić, saopćeno je iz OKBiH.  

Ministrica Davidović nije krila svoje oduševljenje velikim brojem uspješno realiziranih aktivnosti OK BiH, dok je Olimpijski komitet BiH iskazao zadovoljstvo na usvajanju novog Zakona o sportu Republike Srpske, koji će u prvi plan staviti sportiste.  

Iskazana je obostrana želja za budućom kvalitetnijom saradnjom, te i zabrinutost za sport u vremenu Covid -19 pandemije, i vremenu nakon pandemije koji će sigurno biti težak za sport, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo