Bosna i Hercegovina     | 07.08.2020. 18:05 |

Ministar Kalem razgovarao sa taksi prijevoznicima u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem je s predstavnicima taksi prijevoznika danas razgovarao o organizaciji taksi prijevoza u uslovima pandemije koronavirusa, problemima u organizacijskom i finansijskom aspektu te djelatnosti.

Razgovarano je o načinima kojima Ministarstvo saobraćaja KS može pomoći ovom sektoru sa finansijskog i organizacijskog aspekta, te su u tom smislu predložene eventualne mogućnosti oslobađanja od naknade za taksi oznake, oslobađanje od naknade za taksi stajališta, nabavka informatičke opreme i eventualna mogućnost finansijske pomoći za plaćanje poreskih obaveza.

Usaglašeno je da se prema Ministarstvu upute pismeni prijedlozi, kako bi se načini rješavanja ovog problema objedinili i jasno definirali, te u konačnici i uputili prema Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje.

Tema sastanka bio je i Zakonu o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo i potrebama izmjene u smislu rješavanja pitanja taksi oznaka za invalidne osobe.

Ministar Kalem je apelovao da se svi uposleni pridržavaju epidemioloških mjera koje su na snazi, te da vozači češće dezinficiraju vozila po izlasku korisnika, kako bi se izbjegla svaka mogućnost zaraze uposlenika i građana, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom