Kultura     | 10.08.2020. 15:33 |

Ondemand.sff.ba centralno mjesto za e filmove, programe i sadržaje SFF-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. augusta (FENA) – Sarajevo Film Festival ove godine održavat će se online na platformi Ondemand.sff.ba koja će biti centralno mjesto za sve filmove, programe i sadržaje 26. SFF -a, ne samo za publiku u Bosni i Hercegovini već i za ljubitelje filma u regionu i svijetu.

Sarajevo Film Festival ovom platformom filmskim autorima pruža mjesto gdje mogu prikazati svoja ostvarenja, a festivalskoj publici omogućava uvid u najbolje od regionalne i svjetske produkcije. Prijavom na ondemand.sff.ba mogu se gledati najnoviji filmovi iz domaće, regionalne i svjetske produkcije. Zahvaljujući festivalskoj online platformi, publika ima priliku doživjeti posebno filmsko iskustvo u društvu i na lokaciji koju sami izaberu, saopšteno je iz direkcije SFF-a.

Na ondemand.sff.ba dostupni su svi programi Sarajevo Film Festivala. Takmičarski program – igrani film, Takmičarski program – dokumentarni film, Takmičarski program - kratki film, Takmičarski program – studentski film, Open Air program i Pretpremijere serije ponudiće publici niz svjetskih i internacionalnih premijera. Presjek najboljih regionalnih filmova iz protekle godine moći će se  pratiti u okviru programa U fokusu. Program Posvećeno donosi filmove ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, meksičkog reditelja Michela Franca. Predstavit će se i brojna recentna ostvarenja svjetske kinematografije u okviru festivalskih sekcija Kinoscope, Summer Screen, Dan ljudskih prava, SFF Partner Presents, Suočavanje s prošlošću, Dječiji program, TeenArena, a pregled bh. filmskih ostvarenja iz protekle godine donosi program BH film.

Publika festivala moći će pogledati i brojne prateće sadržaje, među kojima su i Masterclass razgovori s pet renomiranih filmskih stvaralaca: ovogodišnjim dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva Madsom Mikkelsenom, Michelom Hazanaviciusom, Bérénice Bejo, Michelom Francom i Rithyjem Panhom. Program Masterclass razgovora realizuje se u saradnji sa uglednim filmskim magazinom Variety iz Los Angelesa i bit će dostupan širom svijeta preko Variety Streaming Rooma. Razgovore o trendovima u savremenoj filmskoj industriji, u kojima će učestvovati i najznačajniji filmski profesionalci iz čitavog svijeta, također se mogu pratiti na ondemand.sff.ba, kao dio programa CineLink Talks, koji je realiziran u saradnji s Documentary Campusom i renomiranim filmskim magazinom Screen International.

Ondemand.sff.ba je VOD (video on demand) platforma koja omogućava pretplatu na kompletan program dostupan sedam dana, ali i mogućnost izbora pojedinačnih naslova, paketa filmova i pratećih sadržaja. Sa ondemand.sff.ba Sarajevo Film Festival je u mogućnosti da svoj program ponudi publici gdje god se ona nalazila u svijetu.

Sadržaj platforme dostupan je na različitim teritorijima: 1. Filmovi dostupni za gledanje u Bosni i Hercegovini; Filmovi dostupni za gledanje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji; Filmovi dostupni za gledanje u cijelom svijetu, navodi se između ostalog i saopštenju Pres službe SFF-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo