Bosna i Hercegovina     | 12.08.2020. 14:13 |

Čelnici graničnih službi razgovarali o sprječavanju nezakonitih migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. kolovoza (FENA) - Videokonferencija čelnika graničnih službi EU-a i balkanskih zemalja, kao i Europola i Frontexa održana je u srijedu na temu "Zapadni Balkan kao tranzitna regija", u organizaciji njemačkog Predsjedateljstva Vijećem EU-a i predsjednika Sjedišta Savezne policije dr. Dietera Romanna.

Na videokonferenciji su razmijenjeni podaci i informacije u pogledu poduzimanja mjera u vezi s nezakonitima migracijama i učinkovitije zaštite državnih granica. Razgovarano je o sveobuhvatnom integriranom pristupu i razvijanju zajedničkih operativnih rješenja na sprječavanju i suzbijanju nezakonitih migracija.

Granična policija Bosne i Hercegovine informirala je sudionike videokonferencije o trenutnom stanju s nezakonitim migracijama.

"Migrantska kriza je globalni problem, a svakim danom je sve veći broj nezakonitih pokušaja prelaska državne granice. Granična policija BiH preraspoređuje kadrovske kapacitete te angažira policijske službenike iz drugih policijskih agencija na dijelove granice gdje je najveći migracijski pritisak te obavlja pojačan nadzor državne granice", priopćeno je iz Granične policije BiH.

Graničnu policiju BiH na videokonferenciji je predstavljao zamjenik ravnatelja Fahrudin Halač i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo