Servisne informacije     | 13.08.2020. 07:55 |

Magla smanjuje vidljivost u planinskim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Jutarnja magla smanjuje vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a izdvajaju dionice u dolinama rijeka: Drine, Vrbasa, Spreče i Save.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf. Vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog izvođenja radova na mostovima, jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici Mostar-Jablanica (most Bijela) i u mjestu Semizovac (Sarajevo-Olovo).

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Šićki Brod-Srebrenik, zbog sanacionih radova u blizini petlje Šićki Brod saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Također, radovi se izvode i u naselju Drenik, gdje se saobraća jednom trakom.
Pelagićevo-Srebrenik, zbog sanacionih radova kod mjesta Špionica saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U toku su i radovi na mostu u mjestu Špionica, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.
M-4
Jelah-Doboj, zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice, saobraća se privremenom obilaznicom.
Prijedor-Kozarac (lokalitet Kalate) zbog sanacije klizišta saobraća se usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put.
M-5
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
Jajce-Donji Vakuf, (tunel Vinac), zbog sanacionih radova u tunelu , saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.
Kiseljak-Busovača, na dvije dionice (Busovača-Draga i Jehovac-Brestovsko) u toku je sanacija kolovoza, zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom.
Gromiljak-Blažuj (Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.
M-6
Ljubinje-Trebinje, zbog sanacionih radova na dionici Ljubinje-Trnovica 1 (skretanje za Ravno), saobraćaj se obustavlja svaki dan (osim nedjelje) od 08 do 14 sati.
M-6.1
Posušje-Široki Brijeg, zbog radova na izgradnji spore trake saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U mjestu Vranić zbog izgradnje pješačke staze saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-14.1
Pelagićevo-Gradačac (Turić), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.
Brčko-Bijeljina u toku su radovi na asfaltiranju magistralnog dionice od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Livno-Kamensko, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
M-16.2
Prozor-Jablanica na dvije lokacije radovi (Lug-zbog radova na sanaciji slijeganja trupa ceste i potpornog zida saobraća se jednom trakom naizmjenično. Zbog radova u tunelu Jasen putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
M-17
Tarčin-Konjic (Zukići), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.
Mostar-Jablanica (Bijela), zbog izvođenja radova na mostu Bijela saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.
Mostar-Jablanica (Vrapčići) zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Podnovlje.Modriča na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Jošanica-Rajlovac, zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.
Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
Zenica-Nemila, u toku su radovi u tunelu Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.
Petlja Blatuša kod Zenice, zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj je zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu. Saobraćaj je preusmjeren na privremene kružne tokove.
M-17.5
Grude-Posušje (na 2 km od Gruda prema Posušju) zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-18
Semizovac, zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Ljubine vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Olovo-Semizovac (most preko rijeke Ljubine) sanacioni radovi, u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini (naizmjenično propuštanje vozila).
Kladanj centar, zbog sanacionih radova na mostu saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-412 Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce),zbog sanacionih radova saobraćaj je od 08 do 16 sati (osim nedjeljom) potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
R-413 Turbe-Skender Vakuf, zbog radova na sanaciji odrona saobraća se usporeno uz povremene kraće obustave.
R-425 rotor Tromeđa-rotor Trebižat, zbog sanacionih radova putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, dok teretna vozila i autobusi ne mogu proći.
R-442a G. Grkarica-Babin do, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.
R-445 Moštre-Visoko (u mjestu Moštre) zbog radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
R-448 Goražde, zbog radova na mostu preko rijeke Drine obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića.
R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta obustavlja se saobraćaj u ulici Butmirska cesta. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Butmirska cesta-Aerodromska-Plavi put-Butmirska cesta i obratno.
- Zbog radova na izgradnji vodovodne mreže u vremenu od 08:30 do 16:00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Hamida Beširevića (od raskrsnice sa ulicom Fadila Jahića Španca do raskrsnice sa ulicom Breka) i u ulici Gornja Breka (od raskrsnice sa ulicom Breka do raskrsnice sa ulicom Panjina Kula.
- Zbog izvođenja sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici XII Hercegovačke brigade (Hadžići). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Garovci-XII Hercegovačke brigade i obratno.
- Etapne obustave u ulici Franca Lehara od 08 do 16 sati. Za vrijeme obustave povremeno se propuštaju vozila pravnih i fizičkih lica, a moguće je koristiti i lokalne saobraćajnice.
- Zbog sanacionih radova etapne obustave saobraćaja od 07 do 17 sati u ulici Amira Krupalije (od raskrsnice sa ulicom Safeta Isovića u dužini od cca 300 metara).
- Zbog utovara i istovara građevinskog materijala od 08 do 20 sati u ulici Radenka Abazovića saobraćaj se obustavlja u trajanju od 60 minuta (nakon čega se vozila propuštaju 60 minuta).
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Kasindolska, Fra Matije Divkovića, Halilbašića, Srđana Aleksića, Mišćina, Safeta Pašalića, Branilaca Šipa, Blažujski drum, Dženetića Čikma, Emila Zole, Senada Poturka Senčija, Halilovići, Braće Begić, Ivana Cankara, Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale), Džemala Bijedića (kod br.202), Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajalište „Otoka“, smjer Baščaršija-Ilidža), Čobanija i Hamdije Kreševljakovića.

LIVNO
U toku je izgradnja kružnog toka na raskrsnici magistralnog puta M-15 i ul. Blajburških žrtava. Svakim danom (osim nedjelje) saobraćat će se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo