Bosna i Hercegovina

Huremović uputio video čestitku Kazinformu u povodu 100 godina rada (VIDEO)

Agencije, Foto Almir Razić

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) – Kazahstanska državna novinska agencija Kazinform danas obilježava 100 godina rada. Kazifnorm je među najuticajnijim medijima u Kazahstanu i cijeloj regiji središnje Azije, a ujedno jedna od agencija s kojom FENA ima uspješnu partnersku suradnju.

U povodu vrijednog jubileja Kazinform na svojim platformama objavljuje video poruke s čestitkama partnerskih agencija iz cijelog svijeta, a među njima i onu direktora Federalne novinske agencije Elmira Huremovića.

-Upravo u ovakvim teškim i kriznim situacijama prepoznajemo značaj novinskih agencija. U poplavi lažnih informacija, novinske agencije garantuju objektivno i pravovremeno informisanje javnosti. Mi u Feni smo ponosni na suradnju koju smo uspostavili s vašom agencijom. Smatramo da zajednički možemo još bolje obavljati svoju društvenu misiju kao profesionalni mediji. Još jednom vam upućujući iskrene čestitke izražavam nadu da ćemo u budućnosti produbiti suradnju između naših agencija i tako doprinijeti boljem upoznavanju i jačanju prijateljstva između naroda Bosne i Hercegovine i Kazahstana, naveo je u svojoj video poruci Kazinformu direktor Fene Elmir Huremović.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

 

(FENA) D.J.