Bosna i Hercegovina     | 17.08.2020. 13:14 |

'Četvorka' predstavila kandidate za načelnike u KS (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Kandidati Naše stranke, Naroda i Pravde, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste za načelnike općina u Kantonu Sarajevo potpisali su danas zajedničku izjavu kojom se kao kandidati koalicije "Četvorka" obavezuju na dosljedno provođenje zajedničkog programa i djelovanja.

Kandidati su Adnan Delić (za načelnika Općine Novi Grad), Amar Dovadžija (za načelnika Općine Ilijaš), Dženan Brkanić (za načelnika Općine Vogošća), Enes Kazić (za načelnika Općine Hadžići), Elvedin Tatarević (za načelnika Općine Trnovo), Hasan Tanović (za načelnika Općine Novo Sarajevo), Ibrahim Hadžibajrić (za načelnika Općine Stari Grad),  Nermin Muzur (za načelnika Općine Ilidža), te Srđan Mandić (za načelnika Općine Centar).

Oni zajedničkom izjavom povrđuju da su spremni da rade na izgradnji zajedničke i bolje budućnosti svih građanki i građana, i da su opredijeljeni da u svom mandatu, kako je navedeno, pokrenu promjene koje će od Sarajeva napraviti savremen, evropski grad "jer to Sarajevo i njegovi stanovnici zaslužuju".

- Odlukom da zajednički djelujemo na ostvarivanju konkretnog programa i jasno utvrđenih ciljeva, pokazujemo našu spremnost da mijenjamo postojeće stanje i krenemo u novo, bolje političko djelovanje kojem je primarni interes - interes građanki i građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Svjesni problema koje nasljeđujemo od naših prethodnika uvjereni smo da zajedno sa svim građankama i građanima Kantona Sarajevo možemo stvoriti siguran, ugodan, kvalitetan život u Sarajevu i tim primjerom pokazati našu viziju BiH - navedeno je u izjavi.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović rekao je da vjeruje da su ovi kandidati bolji od aktuelnih načelnika jer nikad do sada kandidati nisu predstavljali svoje biografije ili programe za mandatni period.

Perdsjednik SDP-a Nermin Nikšić istakao je da je uvjeren da će građani Sarajeva i svake od općina prepoznati kvalitet njihovih kandidata jer se okupila ekipa koja ne razmišlja samo o pozicijama, već građanima predstavlja šta mogu očekivati od njih.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković naveo je da je današnje predstavljanje kandidata najbolja slika procesa "mobilizacije" ozbiljnih, pametnih i stručnih ljudi koji se dešava širom BiH.

Predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste Ibrahim Hadžibajrić poručio je da je "Četvorka" postala jedno tijelo koje je sve dogovoreno ispoštovalo, te se nada da će tako biti i u narednom periodu. 

Pogledajte http://fena.ba/video/4807

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1hCTwsizpGN-qZVPnWrLHavCP35Rm-Zif?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana