Sport     | 17.08.2020. 13:21 |

Dalić objavio popis za utakmice protiv Portugala i Francuske

FENA Agencije

ZAGREB, 17. kolovoza (FENA) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis od 23 igrača s kojima računa za predstojeće utakmice protiv Portugala i Francuske na startu Lige nacija.

Svjetski doprvaci 5. rujna gostuju u Portu gdje ih čekaju europski prvaci Portugalci, a tri dana kasnije će u Parizu na stadionu Stade de France, ponovno odmjeriti snage s Francuskom u reprizi finala Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Dalić je za ovu akciju pozvao 23 igrača, uz šest pretpoziva, pri čemu su nova imena na listi vratar Ivo Grbić te branič Marin Pongračić.

"Iako okolnosti nisu sjajne s obzirom na epidemiju koronavirusa, sigurno je da se svi jako veselimo okupljanju nakon tako duge pauze. Termin nije idealan jer će puno igrača praktički s odmora doći na okupljanje, no svi smo u istoj situaciji po tom pitanju. Važno je da se igrači što bolje odmore jer ih čeka vrlo naporna natjecateljska sezona, na kraju koje nas čeka EURO, a to nam je primarni cilj", naglasio je izbornik Dalić.

Uz Portugal i Francusku, Hrvatskoj će protivnik u skupini Lige nacija biti i Švedska. Prvoplasirana ekipa izborit će plasman na završni turnir, dok će posljednjeplasirana ekipa ispasti u Ligu B.

"Protivnici nam ne mogu biti teži, dovoljno je reći da ćemo u tri dana igrati u gostima kod europskih i svjetskih prvaka. Maksimalno poštujemo Portugal i Francusku, ali imamo puno svojih aduta i sigurno ćemo pokušati prekinuti negativnu tradiciju koju imamo protiv obje ekipe. Vidjet ćemo u kakvom će tko stanju doći na okupljanje i prema tome ćemo se ravnati jer iako nam je rezultat u Ligi nacija važan, prioritet su nam zdravlje igrača i priprema za kvalifikacije za SP te potom EURO 2020", zaključuje izbornik Dalić.

Okupljanje hrvatske reprezentacije je 31. kolovoza u Zagrebu nakon gotovo 10 mjeseci stanke uzrokovane epidemijom novog koronavirusa, javlja Hina.

Posljednju utakmicu "Vatreni" su imali 19. studenog prošle godine u Puli s Gruzijom upisavši pobjedu 2-1. U ožujku su trebali nastupiti na turniru u Katru, a ovoga ljeta na Europskom prvenstvu. Međutim, koronavirus je pokvario sve planove.

Popis kandidata za utakmice s Portugalom i Francuskom:

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lokomotiva)

BRANIČI: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Dario Melnjak (Rizespor), Marin Pongračić (Wolfsburg)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Lazio), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo)

PRETPOZIVI: Lovre Kalinić (Aston Villa), Marko Rog (Cagliari), Mile Škorić (Osijek), Ante Budimir (Mallorca), Antonio Mirko Čolak (Rijeka), Filip Uremović (Rubin Kazan)

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo