Stranačke aktivnosti     | 17.08.2020. 15:21 |

Priopćenje za javnost Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 17. kolovoza 2020. godine

Predmet: Čestitka Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH članovima i simpatizerima HDZ-a BiH povodom 30. obljetnice utemeljenja

Hrvatska demokratska zajednica BiH utemeljena je 18. kolovoza 1990. godine na osnivačkoj skupštini u Sarajevu. U rješenju o registraciji HDZ-a BiH od 6. rujna 1990. godine istaknuti su programski ciljevi i zadaci HDZ-a BiH: osiguranje prava hrvatskog naroda na samoodređenje do prava na odcjepljenje i oživotvorenje državnosti i suverenosti Republike BiH, demokratizacija na svim poljima društvenog života, zaustavljanje iseljavanja, uvođenje tržišnog gospodarstva, ulazak BiH u Europsku Zajednicu. Za najvažniji politički cilj u prvoj Programskoj deklaraciji HDZ-a BiH navedena je međusobna ravnopravnost i suverenost svih naroda BiH.

Hrvatska demokratska zajednica BiH u početku je nastala kao hrvatski općenarodni pokret u BiH. Te značajke HDZ BiH zadržala je i danas u određenoj mjeri iako je vremenom postala stožerna politička stranka hrvatskog naroda u BiH. Kao dio hrvatskog općenarodnog pokreta djelovanjem HDZ-a na području RH i BiH ostvaren je povijesni san hrvatskog naroda, samostalna Hrvatska. Uspostavljena je i u Domovinskom ratu obranjena suverena i neovisna BiH u kojoj još uvijek hrvatski narod vodi političku bitku za ostvarenje svoje suverenosti i ravnopravnosti s druga dva naroda.

Čestitamo Vam 30. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH s čvrstom vjerom kako danas u BiH vodimo političku bitku koju ćemo dobiti kao što smo i prije 30 godina uspjeli, jer smo se usudili, jer smo htjeli i znali, osloboditi hrvatski narod iz jugoslavenskih i komunističkih okova.


Klub utemeljitelja HDZ-a BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta