Sport     | 18.08.2020. 09:55 |

Fudbaleri Sarajeva otputovali u Vels

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 18. augusta (FENA) - Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo otputovali su jutros u Cardiff na utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Utakmica u Velsu igra se sutra u 20 sati, a protivnik prvacima Bosne i Hercegovine će biti ekipa Connah's Quay Nomads FC.

U Vels su otputovali sljedeći igrači: Kovačević, Džafić, Dizdarević, D. Hodžić, Hebibović, Salčin, Pidro, Dupovac, Bešić, Šerbečić, Miličević, F. Hodžić, Đokanović, Oremuš, Mustedanagić, Rahmanović, Velkoski, Tatar, Jukić, Fanimo, Ahmetović i Handžić.

 - Ovih dana pregledali smo utakmice našeg protivnika, upoznali smo se sa njihovim snagama i slabostima. U pitanju je ekipa koja igra tipični otočki fudbal, opasni su u prekidima i na to moramo obratiti posebnu pažnju. Očekuje nas jedna teška utakmica, ali igramo na odličnom terenu, te mislim da će nam to pomoći da igramo svoju igru - izjavio je trener Sarajeva Vinko Marinović.

Utakmica protiv ekipe Connah's Quay Nomads igra se na stadionu Cardiff City Stadium, a pobjednik ove utakmice će igrati protiv bolje ekipe iz duela Dynamo Brest - Astana.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana