Sport     | 18.08.2020. 10:21 |

David Silva umjesto u Lazio otišao u Real Sociedad

FENA Internet

MADRID, 18. augusta (FENA) - Bivši nogometaš Manchester Cityja David Silva potpisao je ugovor sa španskim prvoligašem Real Sociedadom, nakon što je napustio engleski klub.

Silva, 34, napustio je City nakon poraza od Lyona u Ligi prvaka, nakon deset godina u Manchesteru. Sa baskijskim timom potpisao je dvogodišnji ugovor, prenosi Eurosport.

- Real Sociedad postigao je dogovor sa Davidom Silvom i kanarski nogometaš će igrati za tim Txurija Urdina naredne dvije sezone, do 30. juna 2022. - saopćeno je iz kluba.

Silva u Sociedad dolazi kao slobodan igrač. 

Međutim, on je trebalo da potpiše ugovor sa Laziom, ali je Sociedad "uskočio" italijanskog tima i u svoje redove doveo bivšeg španskog reprezentativca. Italijanski novinar Fabrizio Romano na Twitteru je napisao kako je Lazio već bio dogovorio potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Silvom i zakazao ljekarski pregled u Rimu. "Real Sociedad kontaktirao ga je tajno. Lazio je bijesan. Ugovor je potpisan".

City je ranije saopćio da će ispred stadiona podići statuu španskog nogometašu, koji im je pomogao u osvajanju četiri naslova prvaka Engleske.

Silva je ranije govorio da mu je želja da se vrati u svoj matični klub Las Palmas ali da to ne bi učinio ukoliko bi značilo igranje u drugoj ligi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo