Stranačke aktivnosti     | 18.08.2020. 10:48 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine SDBiH,  zvanično su  predali Centralnoj Izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine kandidatske liste za Lokalne izbore 2020  u Bosni i Hercegovini.

SDBIH na Lokalne izbore 2020 godine kandiduje svoje kandidatske liste u  osam  gradova  i jedanaest općina, sa kandidatima za Gradska/općinska vijeća i skupštine i to u  gradu: Tuzla, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Gračanica, Zenica i Doboj, dok u Gradske skupštine grada Banja luke  i Gradiške kandiduje kandidate iz reda  nacionalnih manjina.

Kandidatske liste za Lokalne izbore 2020 godine predate su  i za  općine Lukavac, Banovići, Kladanj, Doboj Istok, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Ilidža, Kalesija i Sapna.

Naša kandidatska lista za Skupštinu Brčko Distrikta prijavljena je u koaliciji sa političkim subjektom Brčanska Inicijativa, pod nazivom Zajedno za Brčko /SDBIH-BIN/.

SDBIH   samostalno ulazi u utrku sa kandidatom  za gradonačelnika / načelnika u gradu Gradačcu i općini Kladanj, dok su  kandidati za gradonačelnika/načelnika grada Tuzle i općine Lukavac zajednički kandidati Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine SDBIH I Demokratske Fronte DF i na izbore izlaze pod nazivom: Zajedno i Odlučno SDBIH I DF .

Kao Novi politički subjekt koji djeluje nepunu godinu dana  na prostoru Bosne i Hercegovine, ponosni smo na naše lokalne organizacije koje su kandidovale, najbolje kandidate na listama za Lokalne Izbore 2020 ,  izjavio  je Enver Bijedić, predsjednik Socijademokrate BiH SDBiH.

Press služba SDBIH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta