Stranačke aktivnosti     | 18.08.2020. 19:06 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte i Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Demokratska fronta i Građanski savez najoštrije osuđuju napade na kandidatkinje koalicije DF-GS, posebno na Elmu Mujadžić kandidatkinju u Novom Gradu, od strane medija i aktivista bliskih koaliciji stranaka koju predvodi antisemitska stranka Narod i Pravda.

Mi u DF-GS smo kandidovali jedine dvije kandidatkinje za načelnička mjesta u Kantonu Sarajevo u skladu sa našim svjetonazorskim opredijeljenjima, dok su bivši progresivci i liberali iz SDP i NS, a kojima danas ideološki tempo postavlja osoba sa crnih stranica State Departmenta, odlučili da ne kandiduju niti jednu ženu. Pozivamo ih da umjesto rashodovanih SDA-ovaca koji dominiraju njihovim kandidatskim listama podrže kandidatkinje za načelnice Elmu Mujadžić i Adnu Pandžić u ključnim opštinama u KS.

Ovim putem tražimo od medija da se pridržavaju etičkog kodeksa i ne učestvuju u širenju mizoginije koja je očito kamen temeljac stranaka "četvorke". Primitivni izljevi mržnje prema ženama u javnom prostoru su glavni razlog nedovoljnog broja žena u javnom životu i mediji bi se trebali ponašati odgovorno i profesionalno prema ženama upravo zbog toga.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta