Regija     | 19.08.2020. 12:31 |

Plenković: Nastavit ćemo podupirat europski put BiH

FENA Mladenka Krilic

ZAGREB, 19. kolovoza (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručio je kako će kao predsjednik Vlade i HDZ-a, nastavit snažno podupirati europski put Bosne i Hercegovine te raditi na jačanju odnosa Hrvatske i BiH.

-Angažman nam je dobronamjeran i prijateljski prema BiH i ne želimo da se dogodi povijesna nepravda da BiH bude zadnji vagon u vlaku zemalja jugoistoka Europe prema članstvu u EU- izjavio je hrvatski premijer za bh. izdanje Večernjeg lista.

 Zagrebački sastanak na vrhu, podvukao je on, politička je ostavština hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a i snažna potpora europskoj perspektivi jugoistoka Europe, a osobito Bosni i Hercegovini.

U partnerstvu s HDZ-om BiH, naša Vlada nastavit će jačati sve oblike suradnje – kulturne, obrazovne, gospodarske s Hrvatima u BiH, ali i programsku i projektnu suradnju s predstavnicima lokalne izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, gdje Hrvati nemaju svoje predstavnike – dodao je hrvatski premijer.

U svrhu gospodarskog napretka, naglasio je, poticat ćemo bolju suradnju tvrtki iz Hrvatske i BiH te inicirati investicije hrvatskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

-Usmjereni na budućnost i savladavanje novih izazova koji su pred nama, na temelju iskrene i kvalitetne političke suradnje HDZ-a i HDZ-a BiH, nastavljamo zajedno raditi u interesu Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dvije susjedne i prijateljske države - zaključio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo