Sport     | 19.08.2020. 14:17 |

Privedeno 36 osoba nakon proslave navijača PSG-a

FENA Agencije

PARIZ, 19. kolovoza (FENA) - Francuska policija privela je 36 osoba u Parizu nakon pobjede Paris Saint-Germaina u polufinalu Lige prvaka.

Policija je bila raspoređena u velikom broju na Champs-Elyseesu, kultnoj pariškoj aveniji koja povezuje Place de la Concorde i Slavoluk pobjede, kao i oko Parka prinčeva, doma pariškog kluba.

Tisuće obožavatelja PSG-a, većinom mladih i uglavnom bez maski usprkos francuskim protokolima o zdravlju i sigurnosti u borbi protiv koronavirusa, bučno su uz baklje, pjesmu i karusel slavili prvi plasman pariškog kluba u finale Lige prvaka.

Navijači PSG-a dan ranije su najavili kako neće biti okupljanja, no očito nisu izdržali u svojim kućama.

Nažalost, dio proslave se pretvorio u sukobe s policijom i niz krađa u trgovinama oko Elizejskih poljana. Ultrasi su na nekoliko mjesta postravili i barikade kako bi blokirali policiju.

Ukupno je privedeno 36 osoba, pri čemu je 14 optuženo za "nasilje" nad policijom, a ostali zbog krađa.

U slučaju pobjede PSG-a u finalu koje je na rasporedu u nedjelju, očekuju se nova, sasvim sigurno još veća proslava.

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu pozvala je i navijače Lyona, čiju momčad u srijedu očekuje polufinale protiv Bayerna, da se ne sastaju u barovima kako bi pratili susret i da izbjegavaju masovna okupljanja, prenosi Hina.

"Moramo izbjegavati okupljanja na ulici što je više moguće. Apeliram na odgovornost navijača. Neka proslave pobjedu naših timova ostajući kod kuće, sa svojim bliskim prijateljima, za koje su sigurni da neće kontaminirati," kazala je ministrica.

PSG je u polufinalu pobijedio RB Leipzig sa 3-0 izborivši prvi plasman u finale LP u povijesti. Pobjedu pariškom sastavu donijeli su Marquinhos (13), Angel Di Maria (42) i Juan Bernat (56).

PSG će u finalu, 23. kolovoza u Lisabonu igrati protiv pobjednika današnjeg susreta između Bayerna i Lyona.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo