Kultura     | 19.08.2020. 15:22 |

Premijera serije 'Kosti' 21. novembra

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 19. augusta (FENA) - Serija "Kosti" režisera Saše Hajdukovića i scenariste Nikole Pejakovića bit će premijerno prikazana 21. novembra ove godine na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Nakon velikog uspjeha serije i filma "Meso", "Kosti" dolaze kao drugi dio trilogije smještene u Banjoj Luci. Snimane su tokom 2019. godine, a produkciju potpisuje Brankica Janković.

"Bosonoga produkcija", koja zajedno sa RTS-om stoji iza ovog projekta, objavila je danas i trejler (https://www.youtube.com/watch?v=y1OTcmqCvwQ), koji u dvije i pol minute otkriva sjajna glumačka imena, njihovu snažnu emociju, ali i mali uvod u velike zaplete.

- Gotovo godinu dana smo proveli u montaži, nastojeći da svaki minut finalnog sadržaja savršeno prikaže surovost realnosti koju 'Kosti' nose. Znamo da publika širom regije s nestrpljenjem iščekuje našu serijsku priču, a sada mogu sa sigurnošću reći – 'Kosti' će biti teške, ali i brutalno stvarne - rekao je Hajduković.

Okosnicu priče čine dva lika s istim imenom – Kosta, koji se na različite načine i svaki u svom svijetu bore za opstanak u sistemu u kojem su potpuno razorene porodične, društvene i kulturne vrijednosti. Dok Kosta Govoruša, izbjeglica iz Krajine, pokušava da sa sestrom Kristinom nekako preživi baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi karijeru u lijepom društvu svoje žene Zorice, inače direktorke marketinške agencije. Da „sve ima tačku pucanja“ dokazuju dvojica junaka koji svaki na svoj način i svaki u svoje vrijeme imaju ličnu osvetu.

Glavne uloge tumače Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić i Nikolina Friganović, saopćio je PR Aquarius.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu