Bosna i Hercegovina     | 20.08.2020. 12:01 |

Prekinuta hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj su trebali biti razriješeni ministri u Vladi KS, ministar zdravstva Rusmir Mesihović i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić je prekinuta.

To je zatražio zastupnik Saveza za bolju budućnost Zvonko Marić koji je kao razlog naveo 'neslaganje u procedurama', nakon što su zastupnici Stranke demokratske akcije Mahir Dević i Naroda i Pravde Elmedin Konaković više o sat vremena raspravljali o ulozi Komisije za izbor, imenovanje i administrativna pitanja te skupštine.    

Zastupnici su trebali glasati i o Prijedlogu odluke o potvrđivanju imenovanja novih ministrica u Vladi KS, i to Anelu Mešić za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice te Draženku Malićbegović za ministricu zdravstva, ali je Marić naveo da svi zastupnici nisu ni dobili ekspoze predloženih ministrica.

Upravo je počela redovna sjednica Skupštine na kojoj će zastupnici razmatrati Informaciju Ministarstva zdravstva, Kriznog štaba i Civilne zaštite o poduzetim mjerama sa prijedlogom mjera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'