Ekonomija     | 20.08.2020. 15:45 |

Osigurano 850.000 KM za rekonstrukciju 15 lokalnih puteva na području Vogošće

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20 augusta (FENA) – Predstavnici Općine Vogošća, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Direkcija za puteve KS i odabrani izvođači, danas su potpisali ugovor za rekonstrukciju i sanaciju 15 lokalnih puteva i krakova na području općine Vogošća, u vrijednosti 850.000 KM.

Ugovorom, koji je potpisan u okviru 'Sporazuma o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekata rekonstrukcije i sanacije cesta od interesa za Kanton Sarajevo', predviđena je rekonstrukcija i sanacija ulica: Muje Šejte, Orahov brijeg (2 kraka), Barica, Mitra Šućura, Rosulje II i Blagovac IV,  Donja Jošanica I (2 kraka), Donja Jošanica II, Krivoglavci II, Krivoglavci III, Svrake IV, Stara željeznička stanica i Garež.  

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić je zahvalio Vladi KS na izuzetno kvalitetnoj saradnji i podršci koju Općina Vogošća ima putem resornog Ministarstva saobraćaja i Direkcije za ceste. 

- Naše strateško opredjeljenje je da, prije svega, moramo rješavati pitanje saobraćaja i transporta i postojeće stanje saobraćaja, a samim tim i saobraćajnice dizati na što je moguće veći nivo. Mi to ne možemo sami prema našim raspoloživim sredstvima i zbog toga je jako važno da imamo ovu podršku Vlade Kantona Sarajevo - istakao je Smajić. 

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem naglasio je da je to dobra praksa podrške lokalnim zajednicama, ali i da će se pored ovoga još niz projekata u narednom periodu raditi na području općine Vogošća, kao što je sanacija trolejbuske mreže, al i nabavka novih trolejbusa za Vogošću.

Najavio je krajem ovog mjeseca objavu pretkvalifikacionog tendera za tunel Kobilja Glava, a osiguran je i novac za izradu idejnog projekta dijela Prve transverzale koji prolazi kroz općinu Vogošća, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana