Bosna i Hercegovina     | 20.08.2020. 15:29 |

Savez logoraša BiH obilježava godišnjicu masakra na Korićanskim stijenama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Savez logoraša u Bosni i Hercegovini je i nakon 28 godina od masakra nad 224 nedužna civila - logoraša logora Trnopolje, Omarska i Keraterm nad ponorom Korićanskih stijena, iskazao razočarenje politikom koju provode vlasti u BiH i istrajavaju na nekažnjavanju svih počinilaca takvih i sličnih zločina iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu, te veličanju osoba koje stoje iza takvih nedjela.

Iz Saveza poručuju da svi narodi u Bosni i Hercegovini moraju stvarati jako, demokratski pravedno društvo koje će imati jake institucije, koje će u budućnosti spriječiti sve takve i slične aktivnosti, usmjerene ka nepravdi, poniženju i uništenju bilo kojeg naroda u Bosni i Hercegovini.

Naglašavaju da će do kraja istrajavati u traženju pravde i istine na prostoru Bosne i Hercegovine, i otkrivanju onoga što su logoraši proživjeli i podnijeli kao najveću žrtvu u vremenu agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao što je to slučaj i sa sudbinom logoraša sa Korićanskih stijena.

- Dana 21. augusta 2020., kao i prethodnih godina, uz striktno poštivanje naredbi i mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom Covid-19, posjetit ćemo lokalitet Korićanskih stijena i odati dužnu počast za više od 200 logoraša sa područja Prijedora koji su na tom mjestu prije tačno 28 godina brutalno likvidirani i bačeni u bezdan sa namjerom zlikovaca da sakriju tragove svojih zlodjela - najavljeno je iz Saveza logoraša u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta