Bosna i Hercegovina     | 20.08.2020. 18:20 |

Koronavirus do sada odnio 81 žrtvu u Crnoj Gori

FENA Agencije

PODGORICA, 20. kolovoza (FENA) - Koronavirus je od početka pandemije u Crnoj Gori odnio živote 81 stanovnika te male države s nešto više od 600 tisuća stanovnika, dok je u četvrtak, prema službenim podacima, najmanje još 13 pacijenata u životnoj opasanosti.

U posljednja 24 sata ta država zabilježila je 55 novih slučajeva zaraze i jednu novu smrt izazvanu covidom-19.

Četiri pacijenta koji se liječe u Kliničkom centru Crne Gore životno su ugrožena, dok je opća bolnica Berane objavila da od ukupno 34 hospitalizirana pacijenta devet ima tešku kliničku sliku.

Na taj način epidemija koronavirusa prijeti da postane najsmrtonosnija tragedija koja je, nakon Drugog svjetskog rata, pogodila Crnu Goru. Naime, najviše života od sredine prošlog stoljeća u Crnoj Gori odnio katastrofalni potres u travnju 1979. godine u kojem je stradala 101 osoba, te željeznička nesreća u siječnju 2006. godine u kojoj je poginulo 47 putnika, navodi Hina.

Broj umrlih od koronavirusa u porastu je tokom drugog vala pandemije koji je počeo 14. lipnja. U drugom valu zarazilo se do sada 3.850 osoba, od kojih su 72 preminule. U prvom valu, od sredine ožujka do početka svibnja, virusom je bilo zaraženo 324 osobe od koji je 9 umrlo.

Prosječna starost umrlih, prema podacima instituta za javno zdravlje je nešto ispod 70 godina, dok je najstarija žrtva imala 94, a najmlađa 38 godina. Dvije trećine preminulih, imalo je druga propratna oboljenja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta