Kultura     | 21.08.2020. 11:22 |

Otvorena izložba 'Privatno i javno' - Hommage Nikoli Vučkoviću

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 21. kolovoza (FENA) - Izložba "Privatno i javno" – Hommage Nikoli Vučkoviću u četvrtak navečer otvorena je u NV galeriji u Širokom Brijegu.

Ove godine izložba je bila u znaku njezinog osnivača – Nikole Vučkovića.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije izložba je otvorena u krugu prijatelja i bivših studenata.

U galeriji su izložene fotografije umjetnika od srednjoškolskih dana u Splitu, studiranja na ALU u Sarajevu pa do kasnijih dana, njegova poezija, dnevnički zapisi, te osvrti bivših studenata.

O Nikoli Vučkoviću na otvaranju izložbe govorila je supruga Dragana Nuić-Vučković, a stihove Fernanda Pessoe za Nikolu kazivao je profesor Miro Naletilić.

Inače, Nikola Vučković iz Metkovića bio je 23 godine profesor kiparstva na ALU u Širokom Brijegu. Animirao je mlade ljude i izvan nastavnog procesa, osnivač je Udruge likovnih umjetnika "En Face", organizator međunarodne izložbe "Privatno i javno", te utemeljitelj istoimene nagrade za mlade, koja će ubuduće nositi njegovo ime.

Bio je to i oproštaj s čovjekom koji je svojim djelovanjem pridonosio promicanju kulture u Širokom Brijegu i regiji, a njegova NV galerija nastaviti će s radom i nakon njegovog odlaska. Preminuo je u lipnju ove godine u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Izložba će ostati otvorena do kraja rujna, priopćeno je u petak iz NV galerije.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo