Najave     | 21.08.2020. 14:40 |

Obilježavanje godišnjice borbe mještana Kruščice 24. kolovoza

FENA Saopćenje

VITEZ, 21. kolovoza (FENA) – Obilježavanje godišnjice borbe mještana Kruščice održat će se 24. kolovoza u 12 sati na mostu Hrabrih žena Krušcice, u selu Krušcica kod Viteza.

Obilježavanje godišnjice organizira se u povodu godine dana od kako je grupa žena iz sela Kruščica, danas poznatija kao "Hrabre žene Kruščice", tijekom 500 dana i noći blokirala most preko istoimene rijeke, čime je spriječila izgradnju dvije mini hidroelektrane, navodi se u priopćenju Grupe "Hrabre žene Krušcice".

Na godišnjici obilježavanja članice grupe pripremit će performans koji govori, kako ističu, o napadu policijskih snaga na žene Krušcice, kao i o svim prekršenim procedurama pri izdavanju dozvola za izgradnju mini hidroelektrana.

Podsjećaju kako mještani Kruščice vode pravnu bitku kojom su do sada isposlovali nekoliko uspješnih sporova pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku, a čije sudske odluke se odnose na nezakonistosti u postupcima i ponavljanje postupaka koji se tiču okolinske dozvole, urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo