Bosna i Hercegovina     | 22.08.2020. 12:39 |

Vlada ZDK izdvojila novac za rekonstrukciju područne škole "Podvinci"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. augusta (FENA) - Područna škola "Podvinci" - OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Veliko Čajno Visoko rekonstruisat će školski objekat i igralište uz pomoć Vlade Zeničko-dobojskog kantona, saopćila je kantonalna pres-služba.

Iz budžeta Kantona je za utopljavanje škole, zamjenu vrata i uređenje sportskog poligona izdvojeno 20.000 KM.

- Radimo na razvoju infrastrukture kako bi našim najmlađima stvorili što bolje uslove za obrazovanje. Mladi su naša budućnost. Želimo pomoći školi i lokalnoj zajednici da osiguraju što bolje uslove za odvijanje nastave za vrijedne učenike ovog kraja. Igralište će prevashodno koristiti učenici, ali će biti na raspolaganju cjelokupnoj lokalnoj zajednici - rekao je prilikom posjete školi kantonalni premijer Mirza Ganić.

Direktorica Amra Pajt zahvalila je Vladi premijera Ganića za izdvajanje novca za područnu školu "Podvinci", ali i za osiguranih 286.786,78 KM za rekonstrukciju centralne škole u Velikom Čajnu koju pohađa 427 učenika raspoređenih u 21 odjeljenje.

U programu Svjetske banke, za rekonstrukciju školskih objekata u Zeničko-dobojskom kantonu u 2020. godini osigurano je 11 miliona KM, od čega 1.572.000 KM za rekonstrukciju četiri škole u gradu Visoko.

Osim Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", predviđena je i rekonstrukcija OŠ "Safvet beg Bašagić" (410.957,50 KM), OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" Donje Moštre (334.586,00 KM) i OŠ "Kulin ban" (540.162,82 KM).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta