Sport     | 24.08.2020. 09:26 |

Muška ekipa AK Sloboda Tehnograd 3. na Ekipnom seniorskom prvenstvu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta FENA - Muška ekipa Atletskog kulba Sloboda Tehnograd osvojila je treće mjesto na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore održanom u Zenici.

Za ekipu Slobode Tehnograd nastupili su: Hajrudin Vejzović, koji je pobijedio u trci na 100 metara te bio drugi u skoku uvis i štafeti 4 x 100 metara,  Rusmir Malkočević,  koji je bio  drugi u trci na 400 metara i peti na 800 metara,  Edhem Vikalo, koji je osvojio treće mjesto u trci na 110 metara, prepone, te drugo mjesto u trci štafeta na 4 x 100 metara.

Egon Savić je osvojio treće mjesto u skoku udalj, peto mjesto u bacanju kladiva i drugo mjesto u trci na 4 x 100 metara, Mirza Kasumović bio je treći u troskoku, Adi Nurkanović treći u trci na 3.000 m stipl i drugo mjesto u trci na 4 x 100 metara, Almir Maljević je bio drugi u bacanju koplja i peti u bacanju kugle, a Nermin Alibašić bio je peti u trci na 3.000 metara.

Titulu seniorskih prvaka BiH u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa AK Zenica s osvojenih 50 bodova, druga je ekipa Atletskog kluba Sarajevo sa 44 boda, dok je ekipa Atletskog kluba Sloboda Tehnograd osvojila 37 bodova.

  

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                     

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo