Ekonomija     | 24.08.2020. 11:09 |

PKFBiH - Rješenje za digitalnu transformaciju u poljoprivrednoj proizvodnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. augusta (FENA) - Privredna komora FBiH (PKFBiH) sa svojim partnerom TQM Group pokrenula je inicijativu s ciljem primjene ConnAgrIS platforme kao sistemskog rješenja digitalne transformacije u domenu poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda kroz Zadružni savez FBiH.

Kako navodi predsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić, primjena savremenih poslovnih rješenja i digitalna transfomacija poslovanja predstavljaju nezaobilazan pravac razvoja privrede, a ovu incijativu prepoznale su i druge slične institucije u regionu.

Partner Privrede komore FBiH u ovom procesu TQM Group potpisao je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i sa Zadružnim savezom Srbije. Slične institucije u BiH i regionu su također iskazale interes za ovo rješenje za digitalnu transformaciju u poljoprivrednoj proizvodnji, preradi i plasmanu proizvoda.

Radi se o rješenju koje podržava sve aspekte sljedivosti, kao jednom od najvažnijih zahtjeva standarda u proizvodnji hrane.

Privredna komora FBiH, kako je kazao Jašarspahić, i u drugim oblastima analizira mogućnosti digitalne transformacije i traži odgovarajuća rješenja, saopćeno je iz PKFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom