Stranačke aktivnosti     | 24.08.2020. 11:49 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Sead Milavica: Demokratska fronta ostaje pri svom prijedlogu da se na mjesto ministrice zdravstva Kantona Sarajevo imenuje dr. Draženka Malićbegović.

Nedopustivo je da koalicioni partneri ne dozvoljavaju da preuzmemo naš dio odgovornosti, a da nas pri tome pojedinci optužuju za nekompetentnost.

U Demokratskoj fronti svjesni smo opasnosti od usložnjavanja epidemiološke situacije, te smatramo da će svi kapaciteti Stranke biti stavljeni u službu zaštite zdravlja građana Kantona Sarajevo.

Ukoliko do kraja sedmice koalicioni partneri ne daju podršku imenovanju ministrice, smatrat ćemo da je ova koalicija izgubila svoj smisao i da ne može odgovoriti potrebama građana.

SBB se, podsjetit ćemo, najprije usprotivio imenovanju Nijaza Štitkovca za novog ministra zdravstva, nakon što je prethodno Rusmir Mesihović podnio ostavku na tu poziciju.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je za danas najavio konferenciju za medije, na kojoj će, između ostalog, govoriti i o koalicionim odnosima u Vladi Kantona Sarajevo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana