Svijet     | 24.08.2020. 16:18 |

Njemačka vlada: "Prilično je vjerovatno" da je Navalni otrovan

FENA Internet

BERLIN, 24. augusta (FENA) - Njemačka vlada saopćila je u petak kako je "prilično vjerovatno" da je vodeći ruski opozicionar Aleksej Navalni, koji se liječi u berlinskoj bolnici, otrovan.

Navalni (44), prebačen je u njemačku bolnicu u subotu iz bolnice u Sibiru, gdje je pao u komu nakon što mu je pozillo u avionu od onoga što su ruski doktori opisali kao metabolički poremećaj.

- Mi se bavimo pacijentom koji je prilično vjerovatno otrovan - izjavio je novinarima Steffen Seibert, portparol njemačke kancelarke Angele Merkel.

Kritičar Kremlja i antikorupcijski aktivista, ruski najpoznatiji opozicionar, prebačen je u jedinicu intenzivne njege u četvrtak nakon što je njegov avion hitno sletio u sibirski grad Omsk.

Pristalice vjeruju da je Navalni otrovan nečim u njegovoj šolji čaja na aerodromu, optužujući za to predsjednika Vladimira Putina.

Regionalno ministarstvo zdravstva u Omsku saopćilo je da su kofein i alkohol pronađenu u urinu Navalnog i da "nikakvi konvulzivni ili sintetički otrovi nisu pronađeni".

- Sumnjamo da je neko ozbiljno otrovao Navalnog, a, uzimajući u obzir, nažalost, primjere iz novije ruske istorije, svijet bi trebao shvatiti tu sumnju veoma ozbiljno - kazao je Seibert, prenosi AFP.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo