Sport     | 25.08.2020. 16:19 |

Kasumović s članovima OKK Čelik- Maksimalna podrška povratnicima u Premijer ligu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. augusta (FENA) - Povodom Odluke Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da Omladinski košarkaški klub Čelik od naredne jeseni nastupa u Premijer ligi BiH, danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u kabinetu primio košarkaše, stručni štab i upravu tog sportskog kolektiva.

Kasumović je rekao da je sretan zbog zasluženog uspjeha OKK Čelik i svima je čestitao, kao i navijačima jer će imati priliku da uživaju u igrama najboljih košarkaških timova u našoj državi.

- Vi ste sada u najvišem rangu i prema tome, imat ćete veliku podršku Grada i mene kao gradonačelnika. OKK Čelik je primjer kako se ozbiljno i domaćinski vodi jedan sportski kolektiv, onako kako to radi vaš gradonačelnik u protekle nepune četiri godine - dodao je Kasumović.

Grad Zenica na godišnjem nivou za sport izdvaja 2,1 milion KM i, kako je istakao gradonačelnik Kasumović, raspodjelom tih sredstava rukovodi Komisija sastavljena od predstavnika sportskih klubova, saopćeno je iz Gradske uprave.

Predsjednik OKK Čelik Goran Bulajić rekao je da je ulazak u Premijer ligu BiH plod višegodišnjeg kvalitetnog rada i domaćinskog ponašanja svih u klubu.

- Podrška Grada i gradonačelnika klubu bila je očita. Danas imamo kvalitetan klub, bez dugova, kojeg smo prije osam mjeseci nadogradili kvalitetnim trenerskim rješenjem u liku i djelu Josipa Pandže. Najnovijim igračkim akvizicijama poput Milivoja Božovića, Harisa Ćurovca i Srđana Gavrića želimo napraviti iskorak više - naveoje Bulajić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo