Kultura     | 26.08.2020. 08:20 |

Predstavom 'Nema me' nastavlja se BuFEST

FENA Saopćenje

BUSOVAČA, 22. kolovoza (FENA) - Predstavom "Nema me" Gradskog kazališta mladih "Vitez" u petak, 28. kolovoza, nastavlja se Busovački kazališni festival BuFEST.

Nova predstava viteškog kazališta istražuje i propituje odnos pojedinca i mase. Pojedinac prikazuje žrtve otmice, nasilja, medijskog linča, emotivne manipulacije, inertne birokracije kojima su "vezane ruke".

Pojedinac, u ovom slučaju, nemoćan je izboriti se protiv nemilosrdnog društva u cjelini. S druge strane, društvo zbog vlastite superiornosti tlači, ponižava, omalovažava, ignorira, zastrašuje, obeshrabruje, diskreditira pojedinca, odnosno žrtvu.

Predstavu je režirao Marko Mirković, a rađena je kroz istraživanje i adaptaciju teksta "Ja ili neko drugi" Maje Pelević.

U predstavi igraju: Monika Maros, Franko Bralo, Elena Stojak, Luka Baškarad, Minela Salkić, Robert Šafradin, Ines Pavlović, Ivan Žuljević, Sara Šantić, Nikola Lujić, Sunčica Strukar.

BuFEST je prva manifestacija tog tipa u Busovači, a organizator je Udruga za održivi razvoj UZOR. Prvi BuFEST održan je prošle godine i ugostio je četiri predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza.

Za ovu godinu bio je planiran još bogatiji program no zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom festival se održava u nešto skromnijem obliku.

Organizatori podsjećaju da je broj gledatelja ograničen na 50, a ulaznice se mogu rezervirati na broj telefona 063-905/127 ili na Facebook stranici udruge UZOR Busovača.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'