Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS Slobodan Stanić donirao je danas tri bezkontaktna toplomjera za dvije osnovne škole u Novom Gradu i ukazao na važnost uvođenja mjerenja temperature u školama u borbi protiv pandemije korone.

On je pozvao sve stranke da u cilju povećanja bezbjednosti učenika u predstojećoj kampanji smanje broj bilborada i plakata i na taj način ušteđenim sredstvima kupe i školama doniraju bezkontaktne toplomjere.

Prema njegovom mišljenju sve škole u Republici Srpskoj bi trebale nabaviti ovu vrstu toplomjera i organizovati mjerenje temperature za sve koji u njih dolaze.

Stanić smatra da je mjerenje temperature učenicima izuzetno značajna aktivnost u cilju očuvanja njihovog zdravlja i da ona ne može biti prebačena samo na roditelje.

„Dobar dio ljudi kod kuća imaju toplomjere čija je tačnost upitna, a pored toga roditelji često odlaze na posao mnogo ranije nego što dijeca kreću u školu. Osim toga nephodno je da se temperatura mjeri nastavnicima i osoblju u školama“, rekao je Stanić.

On je kazao da će toplomjere koje donirao osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“,poslati poštom kako bi se izbjegla bilo kakva politizacija njegovog gesta.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.