Stranačke aktivnosti     | 26.08.2020. 12:30 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS Slobodan Stanić donirao je danas tri bezkontaktna toplomjera za dvije osnovne škole u Novom Gradu i ukazao na važnost uvođenja mjerenja temperature u školama u borbi protiv pandemije korone.

On je pozvao sve stranke da u cilju povećanja bezbjednosti učenika u predstojećoj kampanji smanje broj bilborada i plakata i na taj način ušteđenim sredstvima kupe i školama doniraju bezkontaktne toplomjere.

Prema njegovom mišljenju sve škole u Republici Srpskoj bi trebale nabaviti ovu vrstu toplomjera i organizovati mjerenje temperature za sve koji u njih dolaze.

Stanić smatra da je mjerenje temperature učenicima izuzetno značajna aktivnost u cilju očuvanja njihovog zdravlja i da ona ne može biti prebačena samo na roditelje.

„Dobar dio ljudi kod kuća imaju toplomjere čija je tačnost upitna, a pored toga roditelji često odlaze na posao mnogo ranije nego što dijeca kreću u školu. Osim toga nephodno je da se temperatura mjeri nastavnicima i osoblju u školama“, rekao je Stanić.

On je kazao da će toplomjere koje donirao osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“,poslati poštom kako bi se izbjegla bilo kakva politizacija njegovog gesta.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana