Regija     | 26.08.2020. 13:23 |

Crnogorska policija ima podatke o mogućim neredima na dan izbora

FENA Internet

PODGORICA, 26. kolovoza (FENA) - Crnogorska policija raspolaže operativnim podacima da pojedinci i grupe planiraju izazivanje incidenata i nemira na dan parlamentarnih izbora, rekao je u srijedu direktor crnogorske policije Veselin Veljović.

"Naša saznanja ukazuju da te osobe preko društvenih mreža i drugih kanala zagovaraju da tijekom glasanja i nakon zatvaranja biračkih mjesta građani izađu na ulice, izazivaju nemire i narušavaju javni red", naveo je Veljović u priopćenju, ukazujući da će policija u svim gradovima Crne Gore odlučno reagirati.

"Oni koji budu pokušali ispoljiti destruktivno i ekstremno ponašanje, izazvati građansku nestabilnost i kršiti zakonske propise bit će spriječeni i snosit će odgovornost", poručio je prvi čovjek crnogorske policije.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori održat će se u nedjelju 30. kolovoza, a na njima sudjeluje 11 političkih stranaka i koalicija.

Na izborni dan u listopadu 2016., u Crnoj Gori se dogodio pokušaj prevrata.

Tada je crnogorska policija uhitila skupinu srbijanskih državljana, koji su, kako je kasnije dokazano u sudskom postupku, predvođeni dvojicom ruskih državljana agenata službe FSB, a potpomognuti čelnicima oporbenog prosrpskog DF-a, pokušali državni udar u Crnoj Gori.

Planirali su ga izvesti na način da na dan izbora zauzmu gradu crnogorskog parlamenta i ubiju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, prenosi Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo