Bosna i Hercegovina     | 26.08.2020. 15:48 |

Mladi Srebrenice pozvali izbjegle i raseljene da se registruju za izbore

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 26. augusta (FENA) - Skupina mladih Srebreničana, rođenih nakon genocida 1995. godine, koji su se vratili u rodna mjesta svojih roditelja, pozvali su danas građane Srebrenice u BiH i inozemstvu da se registruju za glasanje putem pošte (izbjegla lica i osobe s privremenim boravkom van BiH) i glasanje u odsustvu (raseljena lica u Federaciji). 

- Želimo da sva djeca Srebrenice, bez obzira gdje se danas nalazila, učestvuju i daju svoj glas na izborima. Nikada nije bilo važnije, za one koji Srebrenicu imaju u srcu, da izdvoje malo vremena i registruju se za izbore. Učinite to zbog generacije koja dolazi, nas koji smo se vratili, budućnosti ovog kraja - poručili su u pismu javnosti. 

Ističu da je rok za prijavu 31. august ove godine i vremena je sve manje, ali mladi povratnici u Srebrenicu vjeruju da je njihov glas važan. 

U pismu naglašavaju da je glas na izborima glas za šansu da imaju škole bez diskriminacije, prilike da rade i od svog rada žive, te da imaju mogućnost da naprave Srebrenicu domom i gradom u kojem će svi biti dobrodošli.

- Ne želimo da nam se podmeće fraza pomirenja kao predizborni trik, kao ni da živimo u strahu od govora mržnje i novih poziva na ubijanje. Naš dan je došao, dan kada svi možemo s ponosom reći da je Srebrenica naša adresa, bez obzira gdje bili -  zaključuju u pismu mladi Srebrenice, okupljeni oko Inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana