Sport     | 27.08.2020. 09:10 |

Jagodić: Sutjeska je iskusna ekipa, ali vjerujem u pobjedu i dalji plasman

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27. augusta (FENA) - Fudbaleri Borca danas u Banjoj Luci dočekuju ekipu Sutjeske u prvom pretkolu UEFA Evropske lige.

Banjalučani nakon osam godina izazte na evropsku scenu, a ukoliko pobijede Sutjesku prvi put od osnivanja Premijer lige BiH proći će prvu prepreku u Evropi. Trener Borca Vlado Jagodić vjeruje da mogu do pobjede i plasmana u drugo pretkolo.

Jagodić podsjeća da je Sutjeska četiri godine zaredom učesnik evropskih takmičenja što pokazuje da je iskusna ekipa.

- Imaju kvalitet ali i svoje probleme. Vidimo da je Stefan Cicmil povrijeđen i da neće ni doći u Banjaluku dok će Aleksandar Šofranac izostati zbog crvenog kartona. Nema tajni među nama i odlučiće pristup. Vjerujem da moja ekipa ima kvalitet i snagu da napravi veliki uspjeh i rezultat koji se dugo čeka a to je plasman u drugo kolo kvalifikacija. Meni je ovo debi na međunarodnoj sceni u klupskom fudbalu ali imam iskustva u reprezentaciji i znam kako se spremaju ovi mečevi. Optimista sam, imamo više takmičarskih utakmica - kazao je Jagodić, zahvalivši navijačima koji su im pružili podršku na posljednjem treningu.

- Igraćemo za njih, za naš klub i grad. Navijače i podrška je igračima dao dodatni motiv za uspjeh. Da se igra meč pred navijačima bio bih ogromni optimista. Ali i ovako ne bježimo od uloge favorita - istakao je Jagodić.

Trener Borca ima problema zbog povreda Marka Brtana i Aleksandra Vojnovića, dok je Aleksandar Subić sa ekipom ali teško da će zaigrati. Od ranije je poznato da meč zbog povrede preskače Bosančić.

- Očekuje nas veoma teška i tvrda utakmica. Ipak, svi imamo veliki motiv da pružimo maksimum i da na svom terenu izborimo plasman u narednu rundu. Igrači jedva čekaju meč ovo su utakmice za koje se živi i u kojima svi imamo dodatni motiv. Navijači su nam poslali jasnu poruku šta žele i hvala im na podršci. Nadam se da ćemo im se odužiti dobrom partijom i prolaskom - rekao je napadač Borca Jovo Lukić.

Borac do sada nikad nije poražen na Gradskom stadionu kad su u pitanju evropska takmičenja. Na šest utakmica ima četiri pobjede i dva remija, uz gol-razliku 18:5.

Utakmica prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu igra se danas od 16.30 sati. Ukoliko crveno - plavi savladaju Sutjesku, naći će se 31. augusta u žrijebu za drugo pretkolo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo