Stranačke aktivnosti     | 27.08.2020. 11:16 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Delegatkinja Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH Ljubinka Atanasijević,  uputila je inicijativu prema Vladi Federacije da u što kraćem roku pripremi materijale i pošalje u parlamentarnu raspravu Doma naroda odgovor na Mišljenje Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

“Evropska komisija je dala jasnih 14 preporuka Bosni i Hercegovini koje trebamo ispuniti i na kojima trebamo raditi kako bismo osigurali pristup BiH u EU. Nedopustivo je da vlast ovaj dokument ne tretira ozbiljnije. Tražimo da se Vlada FBiH hitno očituje i da nam dostavi svoj plan kako i na koji način planira realizirati preporuke u onim oblastima u kojima postoji nadležnost entiteta, odnosno u kojima je neophodna saradnja entiteta sa drugim nivoima vlasti”, istaknula Atanasijević.

Delegatkinja SDP BiH poručila je da očekuje konkretno razrađene akcione planove na osnovu 14 preporuka, sa precizno naznačenim zaduženim osobama i institucijama, kao i rokovima u kojima se predviđe realizacija.

“Djeca i mladi odlaze iz BiH ka EU i ako se nastavi ovako spora reforma bojim se da će van EU ostati samo starci, dok će svi naši mladi već odavno biti tamo. Država nema pravo da malo i sporo radi na pristupu BiH u EU, to je naš najveći i najznačajniji politički cilj ovog stoljeća i šansa za konačni izlazak iz stanja provincije u pozadini”, upozorava Atanasijević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'