Najave     | 27.08.2020. 13:49 |

Institut za nestale osobe BiH obilježava Međunarodni dan nestalih osoba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine najavio je za petak u Sarajevu susret sa predstavnicima medija, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba.

Na konferenciji za medije sudjelovat će predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH Amor Mašović, član Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe BiH Fikret Bačić, te član privremenog Upravnog odbora Instituta za nestale osobe BiH Šimun Novaković.

Najavljeno je  da će sudjelovati i šef programa Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) za zapadni Balkan Matthew Holliday te šef Delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa u BiH (MKCK) Elmir Camić.

Kako je najavljeno, konferencija za medije bit će održana 28. augusta u prostorijama Instituta za nestale osobe BiH,  s početkom u 11.55 sati, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

Prisutni će dobiti i maske, što je dio posebne online kampanje 'Gdje je?' koja počinje u nedjelju, 30. augusta, na Međunarodni dan nestalih osoba.

Smatra se da je u BiH nestalo oko 32.000 osoba, a još se traga za oko 7.400 nestalih.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo