Bosna i Hercegovina     | 27.08.2020. 14:13 |

KS-Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva stanovništvo na oprez i odgovornost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Krizni štab Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa pozvao je stanovništvo Kantona Sarajevo na poseban oprez jer slijedi promjena godišnjeg doba, a time i vremenskih uvjeta te pad temperature zraka koji mogu uzrokovati pojavu prehlada.

Također, upozoravaju stanovnike Kantona Sarajevo koji se vraćaju s godišnjih odmora da prate svoje zdravstveno stanje. Time odgovorno reagiraju prema okruženju da bi onemogućili svaki vid eventualne transmisije koronavirusa, naročito iz država u kojima je broj zaraženih tim virusom u porastu.

- Oprez i odgovorno ponašanje potrebno je svima nama. Posebno zbog činjenice da slijedi početak nove školske godine u kojoj će učenici od prvog do četvrtog razreda biti obavezni da prisustvuju nastavi, prema propisanim higijensko - epidemiloškim uvjetima - naglašavaju iz Kriznog štaba.

Kako navode u saopćenju za javnost iz Pres službe KS, članovi Kriznog štaba još jednom pozivaju stanovnike Kantona Sarajevo da izbjegavaju veća okupljanja, organizirana u zatvorenom prostoru.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu