Bosna i Hercegovina     | 27.08.2020. 15:04 |

U Mostaru tribina “Snaga žene u izbornom procesu”

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. augusta (FENA) - Svečana tribina pod nazivom “Snaga žene u izbornom procesu”, bit će održana u subotu, 29. augusta, u Centru za kulturu grada Mostara, u organizaciji Žene SDA Mostar, a povodom održavanja nadolazećih izbora u Gradu Mostaru.

Kako je najavljeno, na tribini će se obratiti predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar Mumbera Berberović, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, Salem Marić, te predsjednica Organizacije Žene SDA Bosne i Hercegovine, Kenela Zuko.

Cilj održavanja tribine je podrška zajedničkom koalicionom djelovanju stranaka probosanskog bloka, te isticanje bitnosti uloge žena u izbornom procesu koji dolazi.

- Sa tribine ćemo poslati jasnu i konkretnu poruku kako žene trebaju pokazati snagu i uzeti aktivno učešće u izbornom procesu, što se posebno odnosi na Grad Mostar - Mumbera Berberović, predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar.

Prije tribine bit će održana sjednica Predsjedništva Organizacije Žene SDA BiH, a dnevni red sjednice će biti prilagođen tematici održavanja lokalnih izbora, sa posebnim akcentom na izbore u Gradu Mostaru.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana