Sport     | 28.08.2020. 09:10 |

Zenica - Bjelorusija s perfektnim omjerom, Srbija preko Poljske do polufinala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Reprezentacija Bjelorusije pobjedom nad selekcijom Bosne i Hercegovine rezultatom 3-0 u setovima (25-16, 25-18, 25-10) ovjerila je prvo mjesto u grupi 1 Evropskog juniorskog prvenstva za odbojkašice uz perfektan omjer od 4-0.

U subotu u 17 sati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici igrat će u polufinalnom meču protiv drugoplasirane ekipe iz grupe 2 iz Osijeka - reprezentacije Turske.

U-19 selekcija Srbije je, lakše od očekivanog, u direktnom dvoboju za plasman u polufinale, savladala Poljsku sa 3-0 u setovima (25-22, 25-21, 25-21). Srbija će u subotu u 19.30 sati u Zenici igrati drugi polufinalni meč prvenstva protiv prvoplasirane ekipe iz Osijeka - Francuske. U nedjelju su mečevi za prvo i treće mjesto (u 17 sati za treće mjesto i 20 sati finale).

U dvorani Gradski vrt u Osijeku u subotu i nedjelju bit će mečevi za plasman od petog do osmog mjesta. Trećeplasirana ekipa iz grupe 1 – Poljska igraće u subotu u 17.30 sati protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe 2 – Hrvatske, a četvrtoplasirana ekipa iz grupe 1 – Slovačka u 20 sati protiv trećeplasirane ekipe iz grupe 2 – Bugarske. U nedjelju u 15 sati je meč za sedmo a u 17.30 sati meč za peto mjesto. 

Trener reprezentacije BiH Armin Bukvić kazao je da nije očekicao jaku Bjelorusiju na turniru.

- Pokazali su da zaista dobro rade i zasluženo su prvoplasirani u našoj grupi. U prvom i drugom setu smo pružili maksimalni otpor, potrudili se da igramo što bolje. Nismo uspjeli u nekim namjerama, da dođemo do seta protiv njih. Ovo Evropsko prvenstvo je velika stvar za nas - kazao je Bukvić, saopćeno je iz Press OSBiH i EuroVolleyU19W.  

Srbija - Poljska (25-22, 25-21, 25-21) 

SRBIJA: Tisma, Gočanin, Savičević, Uzelac, Taubner, Vrcelj, Cvetković, Kurtagić, Savić, Kočarević, Osmajić, Tica. Selektor: Milan Gršić.

POLJSKA: Pierzchala, Druzkowska, Borowczak, Lazowska, Piasecka, Kostera, Dabrowska, Stefanik, Rejment, Czyrnianska, Orzol, Hyzy. Selektor: Wieslaw Popik.

Bjelorusija - BiH (25-16, 25-18, 25-10)

BJELORUSIJA: Shahun, Vaskouskaya, Liabiodkina, Kastsiuchyk, Karabinovich, Sauchuk, Bahayeva, Borys, Aliseika, Vakulka, Burak, Mikanovich. Selektor: Volha Palcheuskaya.

BOSNA I HERCEGOVINA: Vukoje, Čelar, Glibić, Garić, Marković, Albijanić, Ilić, Joldić, Halilović, Topalović, Buljubašić, Popić. Selektor: Natmir Buljubašić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo