Stranačke aktivnosti     | 28.08.2020. 09:01 |

Saopćenje za javnost GO SDS Banja Luka

FENA Saopćenje


Zašto je najveći turistički potencijal Banjaluke postao ničija briga


Nedopustivo je da u gradu Banjaluci, u kojem se milionska sredstva troše na razvoj turizma, jedan od njegovih najveći turističkih potencijala izletište Slapovi na Krupi, bude zapušteno i prepušteno propadanju, poručili su Mladi GO SDS Banjaluka, koji su organizovali akciju čišćenja ovog izletišta.

Bojan Babić, predsjednik Aktiva Mladih SDS Banjaluka je rekao da su se odlučili na ovu akciju da bi ukazali na potrebu očuvanja prirodnih bogatstava i kako bi nadležnima skrenuli pažnju da vode više računa o biseru prirode na rijeci Krupi.

„Gomile smeća ostavljaju veoma ružan utisak na turiste i naše sugrađane koji ovde dolaze kako bi uživali u ambijentu netaknute prirode. Problem uklanjanja smeća mora biti riješen od strane nadležnih institucija, a prvi korak bi svako trebalo biti postavljanje korpi za otpatke“, rekao je on.

Babić je upozorio da pojedini objekti na ovom izletištu, zbog toga što ih niko ne održava, predstavljaju opasnost za posjetioce.

„Na jednom od mostova nedostaje dio zaštitne ograde i nekoliko dasaka na podu zbog čega postoji realna opasnost od povređivanja ili pada u rijeku. Slična situacija je i sa vidikovcem iznad rijeke čiji je pod istrulio i na kojem nedostaje veći broj dasaka“, naveo je Babić.

Član Izvršnog odbora Mladih SDS Banjaluka Dejan Babić je poručio da se gore navedeni problemi koji postoje na izletištu na rijeci Krupi, ukoliko postoji dobra volja nadležnih,mogu riješiti lako i brzo.

„Sredstva koja su potrebna za postavljanje korpi za otpatke, odvoz smeća, i rekonstrukciju dotrajalih drvenih konstrukcija su zanemarivo mala u odnosu na novac koji Grad ulaže u mnogobrojne projekte u oblasti turizma“, rekao je on.

Mladi SDS Banjaluka su poručili da bi se obala rijeke Krupe trebala zaštiti od neplanske gradnje, koja narušava ambijent netaknute prirode i zbog toga što pojedini vlasnici novoizgrađenih objekata postavljaju ograde koje onemogućavaju normalan prilaz rijeci što je inače zabranjeno zakonom.

GRADSKI ODBOR SDS BANJALUKA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta