Bosna i Hercegovina     | 28.08.2020. 16:13 |

KSUC: Dogovor postignut, ali Stomatološki fakultet mora plaćati nastavnike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Na inicijativu predstavnika Kliničkog centra, danas je u prostorijama OJ za nauku, nastavu i klinička ispitivanja KCUS-a održan sastanak o temi održavanja nastave iz kliničkih predmeta na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović, direktorica za nauku i nastavu KCUS-a Enra Mehmedika-Suljić, šefovi i odgovorni nastavnici Katedre za hirurgiju Dželaludin Junuzović i Zlatan Zvizdić, šefica Katedre za internu medicinu Senija Rašić i Amina Rovčanin, predstavnik studenata Stomatološkog fakulteta.

- Dogovor je postignut, ali će Stomatološki fakultet morati početi da plaća nastavnike koji izvode nastavu. Studenti za školovanje plaćaju po 7.000 KM, što je ogromna cifra za samo godinu studija, a već dvije godine ne plaćaju nastavnike koji im održavaju nastavu u KCUS-u. Nema potpisanog ugovora između Stomatološkog  fakulteta i KCUS, tako da je sasvim jasno da problem koji je nastao nije krivica KCUS-a. Studenti imaju pravo znati istinu i niko ih ne smije manipulirati i obmanjivati. Zbog njihove dobrobiti nastavnici iz KCUS-a će održati nastavu, u skladu s epidemiološkom situacijom - saopćeno je iz press službe KCUS-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo