FENA biznis     | 31.08.2020. 13:29 |

Olakšana kupovina stanova za mlade na području Općine Novi Grad Sarajevo

FENA Saopćenje

Zajednički projekat BBI banke i Općine Novi Grad Sarajevo 
 
Mladi s područja općine Novi Grad Sarajevo koji još nisu riješili stambeno pitanje imaju priliku to učiniti po izuzetno povoljnim uslovima finansiranja uz subvenciju profitne marže od 3 posto koju će finansirati Općina Novi Grad Sarajevo. Naime, Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i Općina Novi Grad Sarajevo potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji kojim su u BBI banci osigurana sredstva za finansiranje kupovine nekretnine za mlade na području ove općine. 

BBI Banka je za ovu svrhu osigurala 6,3 miliona KM, dok je općina Novi Grad u svom budžetu za ovu godinu izdvojila 100 hiljada KM za subvencioniranje profitne marže za prvih pet godina otplate finansiranja. 

„Društveno odgovorno poslovanje jedan je od temeljnih principa na kojima posluje BBI banka. Raduje nas inicijativa Općine Novi Grad koja mladim ljudima olakšava stambeno zbrinjavanje. Mi u BBI banci spremni smo odgovoriti zahtjevima mladih i pomoći im da svoj dom pronađu upravo u općini Novi Grad, po izuzetno povoljnim uslovima finansiranja.“,  izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i pozvao mlade da se obrate u poslovnice BBI banke u Novom gradu u naselju Dobrinja ili u poslovnici koja je smještena u zgradi Općine Novi Grad.

Za subvencionirana sredstva mogu se prijaviti mladi do 35 godina starosti, sa mjestom prebivališta u općini Novi Grad zadnje 3 godine, a koji su kreditno sposobni. Sredstva finansiranja mogu se dobiti u najvećem pojedinačnom iznosu do 120 hiljada KM sa rokom otplate do najviše dvadeset godina, a ukoliko su aplikanti u bračnoj zajednici, jedan od uslova za prijavu na ovaj program je i taj da nijedan bračni partner nema riješeno stambeno pitanje.  

Program  za mlade osobe koje prvi put rješevaju svoje stambeno pitanje Općina Novi Grad pokrenula je 2017. godine u nastojanju da mlade ljude ohrabri i olakša stvaranje uslova za kupovinu doma i formiranje porodice.

Rok za prijavu je 1. oktobar 2020. godine, a svi detalji dostupni su u Javnom pozivu mladima koji je objavljen 31.8.2020. godine u dnevnim novinama. Javni poziv dostupan je i na web stranicama www.bbi.ba i www.novigradsarajevo.ba, a dodatne informacije se mogu dobiti putem e-maila: info@bbi.ba ili pozivom na besplatni info telefon: 080 020 020.

 

Kontakt informacije:

Bosna Bank International d.d.
Trg djece Sarajeva bb
71000 Sarajevo | Bosnia and Herzegovina
Tel: 033 275 233
E-mail: vesna.salihagic@bbi.ba
www.bbi.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo