Stranačke aktivnosti     | 31.08.2020. 17:02 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

 

Naša stranka u Tuzli danas je zvanično predstavila kandidatkinju za gradonačelnicu. Kao što je otprije poznato javnosti, radi se o Mirjani Marinković-Lepić, zastupnici Naše stranke u Parlamentu BiH.

Marinković-Lepić je u svom predstavljanju, između ostalog, istakla da je vrijeme da na čelo Tuzle dođe žena, jer je: „došlo vrijeme da se iz jedne ženske perspektive posmatra funkcionisanje grada i gradske uprave.“

U tom smislu posebno je istakla brigu za zdravlje građana i okolinu, što je uzajamno povezano: „Fokus djelovanja ću staviti na rješavanje problema zagađenosti zraka, poboljšanje komunalne infrastrukture te cjelokupno poboljšanje kvalitete života dostojne svakog građanina.“ Posebno je istakla potrebu izgradnje infrastrukture za najmlađe, za igru, edukaciju te kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, zatim za penzionere te njihovo kvalitetnije starenje, te za osobe s invaliditetom koje moraju imati neometan pristup svim ustanovama i objektima koji su im od interesa.

Detaljniji plan djelovanja Naše stranke uskoro će biti predstavljen. 

Naša stranka će, naglasila je kandidatkinja Lepić, voditi afirmativnu kampanju, fokusiranu isključivo na potrebe svih građana te na realne i ostvarive projekte. 

O Mirjani Marinković-Lepić govorio je i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović. On je istakao da je Tuzla drugi grad po veličini u Federaciji BiH, ali da se to teško može vidjeti bilo da se radi o ekonomiji, kulturi ili zaštiti životne sredine. Mirjanu Marinković-Lepić smatra kandidatkinjom koja Tuzlu može izdići na nivo koji taj grad zaslužuje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo