Bosna i Hercegovina     | 01.09.2020. 12:47 |

Džaferović osudio napad na Bošnjake i političke neistomišljenike u Crnoj Gori (VIDEO)

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je oštro osudio napade na Bošnjake u Pljevljima, ali i napade na političke neistomišljenike u Crnoj Gori, koji su se dogodili nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

- Svima nam je teško kada vidimo tolike izlive mržnje, slike i poruke koje podsjećaju na vrijeme rata u BiH. Međutim, danas su drugačije okolnosti i vrijeme. Želim da Crna Gora nastavi evropski i NATO put, put relaksacije međuetničkih odnosa, a sve je to rađeno pod vodstvom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića - rekao je Džaferović.

Bilo bi dobro, poručio je, kako za građane Crne Gore, ali i regiona, da Crna Gora nastavi svoj evropski i NATO put, jer takav put je najbolji za sve.

- Strašno je vidjeti te izlive mržnje i napade na Bošnjake i političke neistomišljenike. To je barbaski čin. To nije put kojim se ide. Tako se ne ponašaju civilizirani ljudi i kada gube i kada dobijaju. Poštujete pravo drugog - rekao je Džaferović.

Smatra da se trenutna dešavanja ne mogu odraziti puno na BiH, jer, kako je naglasio "BiH je skupo platila svoju slobodu i nema tog događaja ni u regionu pa ni u svijetu koji može uticati na put BiH, put u EU i NATO".

Pogledajte https://fena.ba/video/4842

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1v6NYmeJWvlyQRzCYpKGL6OQRYazY_CGF?usp=sharing

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo