Servisne informacije     | 01.09.2020. 14:18 |

U Bosni sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - U Bosni će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se prijepodne očekuje pretežno sunčano, uz umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 9 i 14, a na jugu BiH do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, a na jugu BiH do 29 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 12, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena. 

Kiša je danas padala uglavnom na području Krajine. U drugoj polovini dana lokalno je palo malo kiše na jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne. Najviše sunčanog vremena je bilo u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9, Drvar i Livno 16, Bihać 17, Prijedor i Sanski Most 18, Ivan-sedlo 19, Banja Luka 20, Bugojno 21, Gradačac i Neum 23, Grude i Široki Brijeg 24, Bijeljina, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 25, Stolac i Zenica 26, Mostar i Trebinje 27 i Zvornik 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'