Bosna i Hercegovina     | 01.09.2020. 16:20 |

Novo Sarajevo -Koldžo podijelio poklone prvačićima i poželio uspjeh u školovanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio je novosarajevske osnovne škole, a učenicima prvih razreda podijelio je prigodne poklone, školske ruksake s potrebnim priborom. Posjeta je realizirana u skladu s higijensko-epidemiološkim mjerama.

Koldžo je poželio prvačićima uspjeh i sreću u školovanju. Naglasio je da Općina Novo Sarajevo, iako to nije njena nadležnost, u kontinuitetu više od deset godina obezbjeđuje ruksake s priborom, za sve novosarajevske prvačiće. 

- U novoj generaciji je 608 učenika prvog razreda. Općina Novo Sarajevo jedna je od rijetkih u državi koja u posljednjih nekoliko godina nema evidentiran pad upisa učenika u osnovne škole - naglasio je načelnik Koldžo.

Ruksake sa potrebnim priborom prvog dana škole dobili su prvačići Centra 'Vladimir Nazor' i šest osnovnih škola 'Hrasno', 'Grbavica I', 'Grbavica II', 'Velešićki heroji', 'Kovačići' i 'Čengić Vila I'. Kako je najavljeno, općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima sutra će posjetiti osnovne škole 'Malta' i 'Pofalići'.

- Svim navedenim javnim ustanovama uručene su zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, a u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane korona virusom - navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je ruksake i pribor koji će uskoro dobiti i 20 prvačića, koji nastavu pohađaju u 'Edukativnom Centru Nova Kasaba'.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'