Stranačke aktivnosti     | 02.09.2020. 10:16 |

Saopćenje zajavnost Gradskog odbora SDS-a Banja Luka

FENA Saopćenje

Put koji je Igor Radojičić započeo 2016. godine političkom trgovinom epskih razmjera, popločan je progonom građana i završen aferom teškom 100 miliona KM, biće upisan crnim slovima u istoriji Banjaluke, kažu u Gradskom odboru Srpske demokratske stranke.

Iz SDS poručuju da nema tog portparola koji građane može ubijediti da zaborave sva poniženja koja im je u protekle četiri godine priredila gradska vlast predvođena, kako navode u SNSD-u, „najboljim gradonačelnikom u istoriji Banjaluke“ .

Iz SDS kažu da će prethodne četiri godine, svaka za sebe,biti upamćena po sramnim postupcima vlasti, gaženju i ponižavanju građana.

„Tako je prvu godinu Radojičićevog mandata obilježila promocija i nagrađivanje nemorala oličena u kupovini odbornika, zbog koje je Banjaluka priv put u istoriji postala grad "preletača". U skupštini grada od 31 odbornika, čak je 19 "papaka", a sve je počelo odlukom gradonačelnika da na čelo parlamenta postavi baš papka“, kažu u GO SDS Banjaluka.

Navode da će 2018. godina u sjećanju Banjalučana biti urezana po slučaju prikrivanja ubistva banjalučkog mladića Davida Dragičevića, što je privuklo pažnju i svjetske javnosti, ali ne i gradonačelnika Banjaluke, koji se oglušio na apele za pomoć upućene od strane roditelja i prijatelja ubijenog mladića.

Za stanovnike Banjaluke 2019. godina postala je sinonim za represiju i biće upamćena po progonu i osveti vlasti nad ljudima koji su tražili otkrivanje imena ubica mladića.

GO SDS Banjaluka naglašava da su mučne scene brutalne represije policije nad građanima Banjaluke izazvale zgražavanje ljudi širom svijeta, ali ne i onih koji vode ovaj grad.

"Umjesto da stane u odbranu svojih sugrađana i traži zaustavljanje terora, gradonačelnik je gradsku komunalnu policiju pretvorio u kaznenu ekspediciju koja guši svaki pokušaj iskazivanja slobode govora“, kažu u banjalučkom SDS-u.

Dalje navode da poslednja godina Radojičićevog mandata protiče u aktivnostima završnog čina otimanja gradskog zemljišta i neviđenim atacima na gradsku kasu od strane SNSD-ovih tajkuna.

„Banjaluka je ovu godinu počela sa gubitkom zemljišta Stare autobuske stanice, zgrade Savremenog muzeja RS i odštetom od 40 miliona KM, koju nakon poraza na sudu, mora platiti novim vlasnicima. Na sve ovo gradske vlasti su pokazale nemoć pred sve većim apetitima novopečenih bogataša, koji su postali svjesni da se rok za provođenje njihovih mutnih radnji završava po okončanju mandata, kako tvrde samo u SNSD-u, najboljeg gradonačelnika u istoriji Banaluke, koja je pretvorena u grad mržnje i terora“, kažu u banjalučkom odboru SDS-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'