Bosna i Hercegovina     | 02.09.2020. 11:08 |

'Krimolovci'- U augustu zaprimljeno 246 prijava, 17 sa korisnim informacijama

FENA Saopćenje

ISTOČNO SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) registrirali su u augustu ove godine 173 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci'. Od toga je osam bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Osim navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljene su 73 prijave, od kojih je devet sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama, privrednim kriminalom te krijumčarenjem ljudi i roba.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektronskog obrasca, 12 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po pet je postupala i SIPA.

U augustu je primljeno 11 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem 'Krimolovaca' ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

- Policijski službenici SIPA-e dali su i 37 savjeta građanima, koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 080 020  505 – saopćila je SIPA.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'