Svijet     | 02.09.2020. 16:52 |

Rusija traži od Njemačke detalje testova na Navalnom

FENA Internet

MOSKVA, 2. septembra (FENA) - Rusija je zatražila od Njemačke da pruži iscrpne detalje medicinskih testova provedenih nad Aleksejom Navalnim, ruskim opozicionim političarom koji leži u komi u Berlinu nakon sumnjivog trovanja u Sibiru prošlog mjeseca, javile su novine u srijedu.

Ruske novine RBC navode da je Ured državnog tužioca zatražio od njemačkog ministarstva pravde informaciju o liječenju Navalnog, uključujući rezultate testova na lijekove, otrove, teške metale i inhibitore holinesteraze, koji utiču na nervni sistem.

Nije bilo nikakvog trenutnog komentara iz Ureda tužioca niti iz njemačkog ministarstva pravde o tome kako da odgovori na ruski zahtjev.

Navalni, uporni kritičar predsjednika Vladimira Putina tokom protekle decenije, razbolio se na letu iz Sibira prema Moskvi 20. augusta nakon što je pio čaj na aerodromu. Njegovi saveznici tvrde da je otrovan, ali su ruske vlasti saopćile da nema dokaza za to.

Navalni je prebačen avionom u prošlom mjesecu u bolnicu Charite u Berlinu, gdje liječnici tvrde kako je moguće da je on bio otrovan inhibitorom holinesteraze, prenosi Reuters. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!